Arenguvestlused, Steve Jobs ja “piits ning präänik” ehk motivatsioon on teemad, mis sel aastal selle blogi lugejatele enim korda läksid.

Võtsin statistikast välja TOP 5 sel aastal kirjutatud blogitükid, mida enim on loetud. Ja siin on nad siis uuesti (kui sul jäi mõni lugemata):

1. 7 peamist viga arenguvestluste pidamisel – arenguvestlused on lahkuva aasta kuum teema Eesti juhtide laual. Põhjus, vähemasti nagu mulle tundub, on kaunis proosaline – sellisel kujul, nagu neid paljudes organisatsioonides praegu tehakse, nad lihtsalt ei tööta.

2.  10 asja, mis hakkavad 2012 juhtuma – minu iga-aastane prognoos. Ja nagu ikka igasuguste prognoosidega, mõned asjad läksid täppi (näiteks tõestati “Jumala osakese” olemasolu) ja mõned asjad ei läinud lähedalegi (noh, näiteks kiire ei tundu mööda minevat :-)).

3. Steve Jobsi 9+1 tegevust, mis vältisid saasta ja soosisid geniaalsust – tugines ühele minu jaoks aasta parimale raamatule Steve Jobsi elust, Walter Isaacsoni sulest. Sulnilt kirjutatud tekst, sisukas ja ehe lugemisnauding. Ja sees asju, mis muutsid vähemasti minu mõningaid arusaamu edukusest ja ärist.

4. 7 kindlat võimalust motivatsiooni tapmiseks – motivatsiooni teema on igihaljas. Nii ka sel aastal. Tublisti on suurenenud isu lahti kasvada “piitsa ja prääniku” tüüpi motivaatoritest, ent seda teha pole kerge…

5. Test 10 küsimusega: kuidas tunda ära asshole juhti – see poolhuumoriga tehtud küsimustik on kokku pandud Stanfordi professori ja mitme hea raamatu autori Bob Suttoni ja äriingli ning samuti mitme hea raamatu autori Guy Kawasaki poolt. Ja see leidis (veidi ka minu üllatuseks) tublisti vastukaja.

Ja mõistagi oli blogis veel igatsorti lugemist… ja kindlasti tuleb ka uuel aastal vahvaid tükke 🙂

Head vana aasta lõppu ja kohtume uuel aastal!

Jaga:

Veel lugemist